Tutustu henkilökuntaamme!
Anne Huuskonen, kuntoutuspäällikkö
Olen työskennellyt Maskun neurologisessa kuntoutuskeskuksessa sen toiminnan alusta saakka, eli vuodesta 1988, ja jo sitä ennen Neuroliitossa (silloiselta nimeltään Suomen MS-yhdistysten Liitto) 1.11.1984 alkaen. Minulle tulee siis marraskuun alussa täyteen 40 vuotta liiton palveluksessa. Tällä hetkellä työskentelen 50 % työpanoksella kuntoutuspäällikkönä ja toisen 50% nautin eläkeläisen vapaudesta. Erityisen mukavaa työssäni on se, kun pystyn antamaan kuntoutujalle konkreettisia neuvoja esimerkiksi kuntoutushakemuksen täyttämiseen. Työhöni kuuluu myös puhelimitse tapahtuva neuvonta ja joskus työhuoneeseeni tuleekin kuntoutusjaksolla oleva kuntoutuja, joka haluaa tulla katsomaan, minkälaiset kasvot puhelinäänen taakse kätkeytyy.
lokakuu 2024
Heidi Palonen, sairaanhoitaja
Olen valmistunut sairaanhoitajaksi 1996. Erikoistuin sisätauti- ja kirurgiseen hoitoon mutta valmistuttuani en tuntenut sydämen paloa siihen työhön. Maskuun tulin kahden viikon työpätkälle 2012 ja innostuin työstä niin, että jätin aiemman vakituisen työni. Tein sijaisuuksia, kunnes 2013 sain vakituisen paikan. Nyt olen ollut talossa kymmenen vuotta ja risat.
Hoitotyön lisäksi toimin liikehäiriösairauksien kurssien yhtenä vetäjänä ja omaohjaajana. Pidän työstäni Maskussa kovasti, erityisesti kurssien pitäminen on mielestäni mielenkiintoista ja haastavaa. Olen oppinut paljon Parkinsonin taudista sekä ataksia- ja dystoniasairauksista.
Ammattitaidon vahvistaminen ja kuntoutujat ovat minulle työssä tärkeitä. Minua motivoi se, että voin olla avuksi ja nähdä oman käden jäljen. Se ilahduttaa, kun kuntoutuja tuo esille, että esimerkiksi antamani vinkki on helpottanut hänen arkeaan. Hyvä päivä työssä koostuukin juuri kuntoutujien kiitoksista ja hymyistä sekä omista onnistumisista.
helmikuu 2024
Päivi Nieminen, kurssisihteeri
Olen tullut taloon vuonna 1995 ja toiminut kuntoutuskeskuksen toimistossa monissa eri tehtävissä. Viimeiset 12 vuotta olen tehnyt töitä kurssisihteerinä. Työssäni suunnittelen ja varaan niin kuntoutujien kuin henkilökunnankin ohjelmia ja hoidan toimistotöitä postituksesta arkistointiin. Minut voi kohdata myös vastaanotossa, sillä tarvittaessa sijaistan vastaanottovirkailijaamme Saria.
Työni hyviä puolia ovat itsenäinen työ, hyvä työilmapiiri ja mukavat työkaverit. Hyvänä työpäivänä hommat sujuvat ilman suurempia keskeytyksiä ja saan paljon aikaiseksi. Ja asiakkaiden kiitokset hyvin sujuneesta kuntoutusjaksosta lämmittävät aina!
joulukuu 2023
Anders Romberg, fysioterapeutti, terveystieteiden tohtori
Tulin taloon ensimmäisen kerran syyskuussa 1988. Välillä olin kokonaan poissa tai tein sijaishommia täällä. 1995 palasin vakituisesti Maskuun ja olen jatkanut tähän päivään asti.
Työhöni kuuluvat fysioterapeutin tehtävät osana moniammatillista neurologista kuntoutusta. Toteutan fysioterapiaa sekä laitos- että avokuntoutuksessa olevien henkilöiden kanssa. Työhön sisältyy terapian suunnittelua, toteutusta ja arviointia. Monipuolisen yksilöllisen fysioterapian rinnalla oleellinen osa työtäni ovat fysioterapiaryhmien ohjaaminen sekä fysioterapian toteutuksen dokumentointi ja raportointi. Olen työskennellyt myös kohtuullisen paljon tutkijana, jolloin työn kuvana on ollut tutkimussuunnittelu, tutkimusaineiston keruu ja tutkimustulosten raportointi. Teen tälläkin hetkellä päätoimisesti tutkimusta vuoden loppuun asti.
Neurologiset sairaudet ovat kiehtovia. Sairauksien ymmärtäminen ja sairastavien auttaminen elämään mahdollisimman laadukkaasti sairaudesta huolimatta, on minulle loputon ja innostava haaste. Työssäni tapaan monenlaisia ihmisiä koko Suomesta. Vuorovaikutus ja kuntoutujien motivointi auttamaan itse itseään ovat oleellinen osa työni sisällön herkkua. Tutkimustyössä toistuvat ongelmanratkaisun haasteet saavat minut syttymään, ja tutkimusraporttien kirjoittaminen on parhaimmillaan tosi kivaa!
Hyvä päivä töissä ei ole liian tiivis asiakastyön osalta ja sisältää niin yksilöterapiaa kuin esimerkiksi yhden ryhmän. Ilahdun aina suuresti, kun kuntoutuja kertoo jonkin toteuttamani terapian auttaneen häntä esimerkiksi kävelemään sujuvammin tai lievittäneen hänen kipujaan. Suurta tyydytystä minulle tuo, mikäli kuntoutuja kertoo minun motivoineen häntä käyttäytymisen muutokseen, toisin sanoen – tyypillisesti – lisäämään terveyttä edistävää liikuntaa niin, että hän hoksaa liikunnan ilon ja myönteiset vaikutukset itselleen. Tutkimustyössä ilahduttavaa on jatkuva uusien asioiden oppiminen ja ymmärtäminen paremmin.
lokakuu 2023
Eeva-Liisa Warinowski, puheterapeutti
Olen tullut Maskun neurologiseen kuntoutuskeskukseen puheterapeutiksi huhtikuussa 1994. Työhöni kuuluu kuntoutujien puheterapeuttinen kartoitus. Tämä tarkoittaa äänenkäytön, hengityksen, puhemotoriikan, kielellisten taitojen ja nielemisen kartoitusta sekä näiden toimintojen harjoittelua ja ohjausta.
Pidän myös ryhmiä liikehäiriösairautta, MS-tautia sekä aivoverenkierron häiriötä sairastaville ja yksilökuntoutujille. Ryhmissä keskustelemme kuntoutujien valitsemista puheterapia-aiheista. Lisäksi otan vastaan avokuntoutuksen puheterapia-asiakkaita talon ulkopuolelta.
Työssäni minua innostavat erilaiset asiakaskohtaamiset sekä ihanat ja erittäin ammattitaitoiset työkaverini. Hyvä päivä on silloin, kun olen löytänyt kuntoutujalle pienenkin arjen kommunikaatiota tai ruokailutilannetta helpottavan apukeinon. Ilahdun siitä, että saan tehdä rakastamaani työtä ihanien työkavereiden ja ihanien asiakkaiden parissa.
syyskuu 2023
Sanna Toivonen, fysioterapeutti
Olen työskennellyt Maskussa vuodesta 1999. Toimin pääasiassa avokuntoutuksen parissa. Avoterapiassa pääsen tukemaan kuntoutujaa varsin kokonaisvaltaisesti pitkäkestoisessa terapiaprosessissa. Osallistun fysioterapeuttina myös moniammatillisempaan työskentelyyn
laitoskuntoutujien kanssa.
Olen kouluttautunut vuosien varrella niin, että työkalupakkiini on kertynyt osaamista varsin laajasti. Osaamisalueitani ovat esimerkiksi neurologinen, psykofyysinen ja kipufysioterapia sekä lantionpohjan fysioterapia, erilaiset manuaaliset käsittelyt, kuten Stecco-faskiamanipulaatio ja monenlaiset pienemmät osaamisalueet. Vapaa-ajallani toimin urheiluvalmennuksen puolelta, joka sekin tuo työhön omaa lisämaustettaan.
Työssäni kiinnostaa mahdollisuus kehittyä terapeuttina ja pureudun mielelläni moninaisten haastavien ongelmien ytimeen. Keho ja mieli sekä niiden yhteys tarjoaa loputtomasti mielenkiintoista pohdiskeltavaa ja tutkittavaa.
Nykyään työskentelen paljon neurologisten oireistojen lisäksi pitkittyneiden kipuoireistojen ja erilaisten toiminnallisten oireiden parissa. Työskentelyni lähtee vahvasti kokonaisvaltaisesta psykofyysissosiaalisesta ihmiskäsityksestä ja käytänkin työssäni laajasti erilaisia menetelmiä. Traumainformoitu työote on myös nykypäivää ja siihen olen kouluttautunut, joten pyrin huomioimaan traumojen vaikutuksia ihmisten toimintaan.
Hyvä päivä töissä tarjoaa sopivassa suhteessa hedelmällistä työskentelyä kuntoutujien kanssa ja aikaa perehtyä heidän ongelmiensa taustoihin. Onnistumisen fiilikset ja mahtavat työkaverit ovat tietysti työn suola ja tuovat iloa työhön!
kesäkuu 2023
Teija Lahtinen, vapaa-ajan ja kädentaitojen ohjaaja
Aloitin kuntoutuskeskuksessa työt vapaa-ajanohjaajana 32 vuotta sitten, maaliskuussa 1990. Vapaa-ajanohjaajan tehtävien ohella olen toiminut jo pitkään Maskun Neurokeskuksen henkilökunnan työsuojeluvaltuutettuna.
Työni on monipuolista kaksivuorotyötä kuntoutujien vapaa-aikatoiminnan parissa. Osan päivästä olen kädentaitotilassa, ohjaan kuntoutujia ryhmissä ja yksilöllisesti. Lisäksi järjestän iltapainotteisesti muuta ohjelmaa: tietovisailuja, bingoa, peliryhmiä, karaokea ja elokuvailtoja. Kesäisin vietetään aikaa ulkona ja hoidetaan mm. terapiapuutarhaa yhdessä kuntoutujien kanssa. Toimistotöissä teen kirjauksia, tilaan esiintyjiä ja tavaroita sekä suunnittelen ja mainostan vapaa-ajanohjelmaa.
Pidän kovasti työstäni ja ihmisistä ympärilläni. On ilo nähdä, kun joku innostuu ja rohkaistuu kokeilemaan jotakin uutta. Sydäntäni lämmittää, kun kuulen, että kuntoutuja on saanut täältä kipinän uuteen harrastukseen. Missioni on saada kuntoutujat unohtamaan hetkeksi arkihuolet mukavan tekemisen parissa.
Työkaverit ovat ihania. Meillä on aina ollut hyvä yhteishenki ja uskon, että se välittyy myös kuntoutujille. Täällä on hyvät puitteet ja välineet tehdä työtä, meistä pidetään hyvää huolta. Koen myös työsuojeluvaltuutetun työni tärkeänä ja mielekkäänä. Saan tehdä henkilökunnan ja työnantajan kanssa yhteistyötä, jotta kaikilla olisi töissä hyvä olla.
Hyvänä päivänä töissä on säpinää, aktiivisia ja motivoituneita kuntoutujia mukana toiminnassa. Hyvä päivä on, kun hymyyni vastataan hymyllä. On kiva huomata, että pienelläkin asialla voi olla arjessa iso merkitys. Itse voi vaikuttaa siihen, millä mielellä työpäivänsä viettää. Positiivisuus kannattaa aina!
helmikuu 2023
Päivi Loukkaanhuhta, vastaava kuntoutussihteeri
Työskentelen vastaavana kuntoutussihteerinä kuntoutustoimistossa. Muutin vuonna 2002 Tampereelta tänne Varsinais-Suomeen ja tulin töihin kuntoutuskeskukseen. Heinäkuun lopussa työuraa täällä tuli siis täyteen 20 vuotta.
Työni sisältää runsaasti asiakaspalvelua. Asiakkaitani ovat niin kuntoutujat kuin lukuisat yhteistyökumppanitkin. Sähköpostia ja puheluita tulee todella paljon. Asiakkaiden ohjaaminen oikeantyyppiseen kuntoutukseen, kuntoutusjaksojen varaaminen, ennakkokyselyiden ja kutsukirjeiden lähettäminen kuntoutujille ovat myös iso osa työtäni.
Työssäni ehdottomasti parasta onkin asiakaspalvelu ja vuosien varrella tutuksi tulleet kuntoutujat. Palvelulinjojen laajentuminen ja uudet diagnoosikohtaiset kuntoutuskurssit tuovat aina omat innostavat tuulensa ja uuden opettelun.
Parasta työpaikassani ovat työkaverit sekä yhteistyö moniammatillisen tiimin kanssa. Minulla on onni tehdä päivittäin työtä huipputyyppien kanssa. Hyvä työpäivä sisältää paljon naurua ja huumoria. Työpäivä on hyvä myös silloin, kun tuntee että on voinut auttaa jotakuta, asiakkaan kuntoutuksen suhteen on päästy eteenpäin tai joku on saanut ensimmäistä kertaa tietoa mahdollisuudesta hakea kursseille.
Hyvän työpäivän kruunaa se, kun Kelasta saapuu myönteinen päätös henkilölle, jonka kuntoutushakemusta on yhdessä pohdittu.
lokakuu 2022
Tarja Huilla, vastaava toimintaterapeutti
Työskentelen kuntoutuskeskuksessa vastaavana toimintaterapeuttina. Tulin Maskuun toimintaterapeutin sijaiseksi syksyllä 1990 ja sain seuraavana vuonna vakituisen toimen. Työnantajani kannustuksesta olen kolmenkymmenen vuoden aikana kouluttautunut sekä esimiestehtäviin (YAMK) että oman alan erityisosaamiseen. Olen saanut osallistua myös mm. talon laajennusten suunnitteluun, kuntoutuspalvelujen jatkuvaan kehittämiseen ja kansainväliseen toimintaan.
Päivittäinen työni on mielenkiintoista terapiatyötä asiakkaiden kanssa yksilöllisesti ja ryhmissä. Erityisen mieleisiä ovat erikoistekniikan tuntemusta vaativat tilanteet, joissa voin opastaa asiakasta toimiviin ratkaisuihin. Niitä ovat esimerkiksi asunnonmuutostyöt, pyörätuolin käytettävyys ja vaihtelevat apuvälineasiat.
Toimintaterapeuttina olen kiinnostunut myös asiakkaan käsien toiminnasta, esimerkiksi hienomotoriikan muutoksista tai voiman alenemasta. Yhdessä kokeilemme ja valitsemme keinoja ja apuvälineitä omatoimisuuden säilyttämiseen rajoituksista huolimatta. Tarvittaessa teen arviointia myös asiakkaan avun tarpeesta esim. henkilökohtaista avustajaa varten.
Punaisena lankana terapiatyössäni on elämänlaadun löytäminen arkeen sairaudesta tai vammasta huolimatta. Työni valopilkkuna on moniammatillinen työporukka, jossa kaikilla on sama tavoite: toimintaamme tyytyväiset asiakkaat.
elokuu 2022
Alar Kaskikallio, psykologi
Ehdin olla töissä kuntoutuskeskuksessa psykologina vuosina 2015–2017, minkä jälkeen vietin hetken väitöskirjatutkijana Åbo Akademilla. Palasin taloon alkusyksystä 2021 väitöskirjan valmistuttua.
Työskentelen psykologina ja neuropsykologina kuntoutujien kanssa. Siihen kuuluu mm. sopeutumisvalmennus, mielialan arviointi ja tukeminen, neuropsykologinen arviointi ja kuntoutus sekä tiedon jakaminen, luennointi ja ryhmien vetäminen edellä mainituista aiheista. Kanssani voi siis keskustella vaikkapa arjessa jaksamisesta, sairauteen ja oireisiin sopeutumisesta, muistin testaamisesta, tai mistä tahansa muista huolista. Vastaanotolleni ohjataan usein sellaisia kuntoutujia, jotka tarvitsevat tukea muistin ja ajattelutoimintojen kanssa.
Työssä innostaa etenkin se, että pääsee tapaamaan ja auttamaan erilaisia ihmisiä erilaisissa elämäntilanteista. Se tekee työstä mielenkiintoista ja vaihtelevaa. Ei ole kahta samanlaista työpäivää. Koen myös ajattelutoimintojen ja niiden häiriöiden parissa työskentelyn hyvin mielekkääksi – tässä työssä pääsee näkemään monia harvinaisempia neurologisia sairauksia ja oirekuvia, joita ei välttämättä tule muualla vastaan.
Hyvä päivä töissä on sellainen, jossa on sopivasti toimintaa, mutta kuitenkin sen verran väljyyttä, että jokaiseen asiakkaaseen ja ryhmään saa annettua täyden huomion. Lisättäköön myös, että päivänaikainen kofeiinitäydennys on tärkeä edellytys työskentelylle ja perjantaipulla piristää aina.
maaliskuu 2022
Sanna Lyly-Heikkilä, kuntoutuspsykologi
Olen tullut taloon elokuussa 2011. Työnkuvaani kuuluvat psykologin yksilölliset keskustelutapaamiset kuntoutujien kanssa kahden kesken tai paritapaamisina läheisen kanssa, sekä keskusteluryhmien ohjaaminen. Lisäksi olen yksi lenkki moniammatillisessa kuntoutustyössä ja yritän osaltani nostaa psykologisia näkökulmia yhteiseen pohdintaan ja vuoropuheluun. Työtäni on yhdessä miettiä kuntoutujien mielenterveyteen, ihmissuhteisiin ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyviä tarpeita ja tarjota mahdollisuuksia niihin vastaamiseen kuntoutuskeskuksessa käytössä olevin keinoin. Pidän myös jonkin verran luentokeskusteluja kuntoutujille ja ulkopuolisille yhteistyötahoille.
Pidän työstäni hyvin paljon ja koen sen itselleni antoisana ja merkityksellisenä. Pohjimmiltaan minua kiinnostaa ajatusten, kokemusten ja oivallusten vaihto toisten ihmisten kanssa sekä työhöni sisältyvä tunneperäinen tukeminen ja tiedollinen ongelmanratkaisu ja auttamistyö. Olen myönteisellä tavalla loputtoman utelias ihmiselämän moninaisuutta ja näkökulmien kirjoa kohtaan. Tykkään pohdiskella yhdessä toisten kanssa. Minua viehättää myös työhöni sisältyvä toivo ja kollektiivinen selviytymiskyky: yhdessä ratkotaan haasteita ja mietitään ja toimitaan paremman voinnin ja elämänlaadun hyväksi. Se on palkitsevaa. Tykkään kovasti myös työyhteisöstämme ja talon iloisesta ja huomaavaisesta yhdessä tekemisen ilmapiiristä.
Hyvä päivä töissä sisältää sopivassa suhteessa haastetta ja hellittämistä. Tässä työssä ei tule valmiiksi, aina on varaa kehittyä ja tehdä paremmin, mutta tärkeitä ovat myös levollisemmat ja lempeämmät tuokiot. Ilahdun innostavista ja myötätuntoisista kohtaamisista ja tunnen kiitollisuutta rikastuttavista keskusteluista, jotka antavat ahaa-elämäyksiä ja avartavat ajatusmaailmaa ja ymmärrystä oman mielen rajoja laveammalle. Ilahdun siitä, että saan oppia toisilta ihmisiltä uutta ja kokea yhdessä hyvää tekeviä tunteita.
tammikuu 2022
Annika Anttila, muistihoitaja
Olen toiminut sairaanhoitajana Maskun neurologisessa kuntoutuskeskuksessa vuodesta 2008. Olen opiskellut myös muistihoitajaksi ja hoitotyön lisäksi yksi osa työnkuvaani on ohjata muistikursseja. Parasta työssäni on ihmisten kohtaaminen sekä tunne siitä, että voin jakaa osaamistani ihmisten arjen helpottamiseksi. Hyvä työpäivä on sopivan kiireinen ja työntäyteinen. Merkittävää on myös toimiva moniammatillinen työyhteisö ja positiivinen ilmapiiri.
joulukuu 2021
Hanna-Maria Leino, ravitsemusterapeutti
Työskentelen kuntoutuskeskuksessa ravitsemusterapeuttina. Lisäksi olen kouluttautunut terveystiedon opettajaksi. Olen tullut Maskuun vuonna 2003. Suoran asiakastyön lisäksi teen muuta ns. kuntoutuksen aikaisen ravitsemushoidon valmistelevaa työtä, kuten tulevien kuntoutujien ruokavaliotietojen käsittelyä ja kliinisten täydennysravintovalmisteiden tilaamista. Suora asiakastyö sisältää kuntoutujien yksilöllistä ja ryhmämuotoista ravitsemusterapiaa ja neuvontaa. Osan työviikostani toimin kehitysvammaisten lasten ja nuorten parissa kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskuksessa Paimiossa.
Ravitsemusterapia perustuu aina esitietoihin asiakkaan ravitsemuksesta, hänen yksilöllisiin ruokatottumuksiinsa sekä ravitsemustilan arvioimiseen. Pidän tärkeänä, että ravitsemus on osa kaikkea kuntoutusta. Työssäni minua innostaa, kun onnistun auttamaan kuntoutujaa hänelle tärkeässä asiassa. Hyvä päivä oli esimerkiksi eilen, kun MS-kurssin kanssa tehtiin pienryhmätöitä ja ryhmäläiset tekivät terveytensä kannalta tärkeitä huomioita liittyen ruokavalintoihin. Ilahdun siitä, että pystyn antamaan eväitä yksilön omaan kuntoutusprosessiin.
syyskuu 2021
Terhi Vesa, kuntoutustoimiston esimies
Olen tullut MS-liittoon vuonna 1989 tekstinkäsittelijäksi. Vuodesta 1991 alkaen olen tehnyt eri tyyppisiä sijaisuuksia sekä järjestöpuolella että kuntoutuskeskuksen puolella. Vakituiseksi vastaavaksi osastosihteeriksi kuntoutuskeskukseen minut valittiin vuonna 1996. Olen saanut monipuolisen toimistotyökokemuksen täällä ja vuodesta 2006 alkaen olenkin toiminut kuntoutustoimiston esimiehenä. Toimin lähiesimiehenä kurssisihteereille, kuntoutussihteereille, tekstinkäsittelijälle sekä vastaanottovirkailijalle.
Työnkuvani on monipuolinen. Siihen kuuluvat lähiesimiestyön lisäksi monipuoliset KuntoMaster ajanvaraus- ja jononhallintaohjelmaan liittyvät työt kuten henkilökunnan kalentereiden ja perusohjelmien tekeminen, avoterapiavarausten tekeminen sekä muut henkilökunnan ja kuntoutujien ajanvarauksiin liittyvät työt. Esimiestyöhön kuuluu myös moniin erilaisiin kokouksiin ja viikkotapaamisiin osallistuminen.
Työssäni innostaa työn monipuolisuus ja työpäivien monimuotoisuus. On myös ilo työskennellä hyvässä työilmapiirissä osaavan ja mukavan henkilökunnan kanssa.
Kaikki työpäivät ovat omalla tavallaan hyviä. Erityisesti ilahduttaa, kun pystyy huomioimaan työntekijöiden erilaisia toiveita ja toteuttamaan niitä.
elokuu 2021
Kaija Niemi, vapaa-ajanohjaaja
Olen toiminut Maskussa vapaa-ajanohjaajana reilut 20 vuotta. Opetan ja ohjaan kuntoutujille kädentöitä. Kuntoutujien on mahdollista toteuttaa monenlaisia käsityötekniikoita. Avustaminen on osa työtäni, koska työn onnistumisen kannalta se on joillekin tärkeää. Päivisin on erilaisia ryhmiä ja yksilöaikoja, joiden ohjaajana toimin. Iltapäivisin ja joskus illallakin on yleisiä ohjausaikoja. Materiaalien hankinta kuuluu myös työhöni. Iltaisin järjestän erilaisia pelituokioita ja tietokilpailuja ja pidämme erilaisia illanviettoja iloisin mielin. Juhlapyhät huomioidaan ohjelmissamme ja niihin myös somistamme taloa.
Ihaninta on kohdata kuntoutujia ja saada ohjata ja innostaa heitä toteuttamaan toiveitaan. On palkitsevaa olla omalla panoksella mukana kuntoutujien toiminnoissa heidän vapaa-ajallaan. Se hetki, kun työ valmistuu, on monesti ohjaajalle yhtä tärkeä kuin kuntoutujalle itselleen. Myös onnistuminen peleissä ja visailuissa saa useasti iloa ja naurua aikaan koko porukassa. Huumori on meillä mukana hyvänä lääkkeenä.
kesäkuu 2021
Saija Järviö, ma. kuntoutustoiminnan esimies
Toimin kuntoutustoiminnan esimiehenä terapiatyötä tekeville työntekijöille, kuten fysioterapeuteille, toimintaterapeuteille ja erityistyöntekijöille. Esimiehen toimenkuvaan kuuluu kaikki mahdollinen esimiesrutiini työvuorojen ja lomien suunnittelusta nopeiden muutosten tekemiseen päivittäin. Tavoitteenani on mahdollistaa työntekijöille mahdollisimman hyvät työskentelyolosuhteet. Osallistun myös paljon koko kuntoutuskeskuksen toiminnan suunnitteluun ja olen mukana vähän kaikessa. Olen tullut kuntoutuskeskukseen töihin 1992, joten vuoden päästä tulee 30 vuotta täyteen Neuroliitossa. Työskentelin ensin fysioterapeuttina, opiskelin välillä terveystieteen maisteriksi ja sen jälkeen olen toiminut esimiestehtävissä. Minua innostaa kaikenlainen uuden suunnittelu ja oppiminen. Hyvä työpäivä koostuu sekä hyvästä yhteistyöstä työkavereiden kanssa että rauhaisasta ajasta tehdä keskittyneenä esimiestöitä. Huumori ja erityisesti tilannekomiikka maustaa työpäivää ihanasti, välillä on hyvä saada nauraa kunnolla!
huhtikuu 2021
Mirka Lehtola, kuntoutussihteeri
Olen työskennellyt kuntoutuskeskuksessa kuntoutussihteerinä vuodesta 2012. Työssäni muun muassa neuvon kuntoutukseen hakeutumisessa sekä olen yhteydessä kuntoutujiin ja yhteistyökumppaneihin, kuten Kelaan. Lisäksi hoidan kuntoutusjaksojen laskutusta. Saan päivittäin erilaisia kuntoutukseen liittyviä tiedusteluja puhelimitse ja sähköpostitse. Teen myös työvuoroja neuvonnan työpisteessä. Työnkuvani on monipuolinen ja se pitää työn innostavana ja mielekkäänä. Myös työpaikan hyvä ilmapiiri ilahduttaa. Työssäni palkitsee se, että koen voivani olla toisille avuksi.
joulukuu 2020
Sanna Arola-Talve, neurologian erikoislääkäri
Olen tullut Maskuun kesällä 1996. Toimin neurologina kuntoutuskeskuksessa sekä MS-tautia että harvinaisia neurologisia sairauksia sairastavien parissa. Minulle kaikkein tärkeintä työssäni on kuntoutujien tapaaminen ja suora asiakastyö. Vastaanottotyön lisäksi kohtaan heitä luennoilla ja kyselytunneilla, joista pidän suuresti. Maskussa on myös erinomainen moniammatillinen työryhmä ja -yhteisö, jossa on hyvä tehdä töitä. Lääkärin työni rinnalla olen tehnyt myös tutkimusta lääketieteellisen genetiikan puolella. Siihenkin sain innostuksen juuri täällä Maskussa kohtaamistani kuntoutujista.
lokakuu 2020
Anne Dahlberg, sairaanhoitaja
Toimin ryhmänvastaavana sairaanhoitajana kuntoutuskeskuksessa. Tulin taloon syksyllä -99. Työhöni kuuluu hoitoyksikön ryhmänjohtajana toimiminen sekä hoitotyön käytännön koordinointi. Työnkuvaani kuuluu kuntoutujien yksilöllisiä tapaamisia ja ryhmien pitämistä. Olen kouluttautunut myös muistihoitajaksi. Pidän työstäni, koska se on hyvin monipuolista ja saan tehdä töitä moniammatillisesti. Ennen kaikkea nautin siitä, että saan työskennellä yhdessä kuntoutujien kanssa ja muodostaa luottamuksellisen suhteen heihin. Mukavien kuntoutujien lisäksi meillä on hyvä ja kannustava työyhteisö, jonne on aamuisin mukava tulla.
lokakuu 2019
Lauri Aalto, kiinteistöpäällikkö
Työskentelen Maskun neurokeskuksen kiinteistöpäällikkönä. Tulin taloon kesällä 2002. Työnkuvaani kuuluu kaikki mahdollinen kiinteistöön ja piha-alueisiin liittyvä. Korjaamme muun kiinteistöhuollon porukan kanssa esimerkiksi talon omia ja kuntoutujien apuvälineitä sekä kuntouttamiseen liittyviä laitteita. Hoidamme myös näytteiden vientejä, kuntoutujien kuskaamisia, laitteiden vientejä ja noutoja ja kaikenlaisten tavaroiden ostoja. Hienoja hetkiä töissä ovat esimerkiksi ne, kun voi kehittää kuntoutujille uusia apuvälineitä arkea helpottamaan. Tästä moni on ollut ilahtunut.
helmikuu 2018
Eeva-Maija Saaranto, uroterapeutti ja auktorisoitu seksuaalineuvoja
Tulin kuntoutuskeskukseen vuonna 1989 terveydenhoitajaksi, ja myöhemmin kouluttauduin uroterapeutiksi. Työhöni kuuluu muun muassa kuntoutujan rakon- ja suolentoimintaongelmien kartoitus ja niissä neuvonta. Olen myös seksuaalineuvoja, joten autan monenlaisissa intiimialueen ongelmissa. Pyrin työssäni siihen, että kuntoutujat saavat ymmärrystä omasta sairaudestaan ja keinoja arjessa selviytymiseen. Koen merkittäväksi kuntoutujien luottamuksen saamisen, sen, että he uskaltautuvat kertomaan hyvinkin henkilökohtaisista asioistaan. Se haastaa myös minut päivittämään omaa osaamistani.
lokakuu 2017